Krstarenje jezerom Perućac

Jedinstveno i neponovljivo krstarenje jezerom Perućac urezalo mi je neke slike za sva vremena i podsetilo me zašto toliko volim da pobegnem u prirodu kad god imam prilike za to.

Krstarenje jezerom Perućac
Dobrodošli u Perućac – turističko naselje na desnoj obali reke Drine, u blizini Bajine Bašte. U samom naselju postoji nekoliko kafića, restorana koji imaju dušu i koji su okruženi predivnom prirodom. Kako sam sve ovo otkrila? Odlučujem da krajem juna otputujem na jednodnevni izlet i krstarenje jezerom Perućac u organizaciji turističke agencije Dolce Vita iz Kragujevca.

jezero Perućac
Pored krstarenja koje je trajalo puna dva sata i na mene ostavilo neverovatan utisak, videla sam i druga savršenstva prirode: Tara, jezero Zaovine, manastir Rača, rečica Vrelo, kućica na Drini, Bajina Bašta, obilazak destilerije BB Klekovače u kojoj sam degustirala najpoznatiju rakiju jedinstvenog ukusa tradicije i podneblja koje ima ova naša čudesna Srbija.

Krstarenje jezerom Perućac
Na putu do brodića koji nosi ime Grizzly odakle kreće plovidba ugledala sam lepu uređenu plažu sa bazenima za decu, tuševima, kabinama za presvlačenje i prelepim restoranom. Izuzev kupanja, gosti pecaju, voze se brodićem, voze kanu ili pedalinu, ili jednostavno samo uživaju u pogledu koji prija kako za dušu, tako i za telo.

Krstarenje jezerom Perućac
Brodić poseduje šankić za osveženje, što svakako prija u ovim letnjim danima, dovoljno prostora kako za male, tako i za veće grupe. Vožnja brodićem po jezeru je jednom rečju – UŽIVANCIJA. Priroda koja očarava sa svih strana, boja vode, prelepo vreme, prijatana atmosfera, pozitivni ljudi su pravi doživljaj.

Krstarenje jezerom Perućac
Jezero pored svoje lepote koja predstavlja oduševljenje za svakog, vrlo je bogato različitim vrstama riba. Ovaj brodić koji je otvorenog tipa u sklopu natkrivene palube prati lagana muzika koja stvara nasvakidašnje, nestvarne i neponovljive trenutke. Već posle pola sata plovidbe ulazimo u predeo koji krasi zelena boja vode i šumom obrasle litice koje spajaju vodu sa nebom.

Krstarenje jezerom Perućac
Plovidba kreće sa plaže jezera Perućac, krstarimo jezerom i ulazimo u kanjon Drine koji je jedan od najdubljih kanjona u svetu i nakon tog predivnog i očaravajućeg prizora se vraćamo natrag odakle je i krenulo krstarenje. Jedinstvena priroda Zapadne Srbije oduzima dah ☺

Krstarenje jezerom Perućac
Ova oaza netaknute prirode učiniće da poželite da se ponovno vraćate i vraćate. Ovu prirodnu retkost koju sam posmatrala sa brodića je posebno popularna vikendima kada svi beže iz gradova i traže malo netaknute prirode da napune baterije za sledeću nedelju.

Krstarenje jezerom Perućac
Zelenilo koje je nestvarno će Sofku navesti opet na ovaj izlet, u ovaj deo Srbije koji postaje sve popularniji kako za mlađe, tako i za starije. Moja preporuka – cvike, šeširče, kufer, i pravac na krstarenje jezerom Perućac ☺

Sofija Krstić

4.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Obavesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x